19. muzička manifestacija “Jesen stiže, dunjo moja”

Koncert
12. novembra 2019.
Seminar pod nazivom: “Mogućnost za unapređivanje saradnje i timskog rada u ustanovi”
4. decembra 2019.

19. muzička manifestacija “Jesen stiže, dunjo moja”

Juče je u koncertnoj sali ŠOMO-e u okviru 19. muzičke manifestacije Jesen stiže, dunjo moja, posvećene Isidoru Bajiću, održan nesvakidašnji Koncert arhaičnih duvačkih instrumenta i klavira. Solista na duvačkim instrumentima bio je Nebojša Burić, profesor tradicionalnih duvačkih instrumenata u Baletskoj školi u Novom Sadu, inače bivšeg učenik naše ŠOMO-e u Kuli.

Na koncertu su učestvovali, kao gost koncerta: Kristina Jevtović – pijanista, učenik MŠ “Isidor Bajić” u Novom Sadu, i Đorđe Vujičić – klavirski saradnik-profesor klarineta OMŠ-e u Rumi. U prepunoj koncertnoj sali u prisustvu oko 120 učenika, većinom osnovnoškolskog uzrasta, i redovnom publikom manifestacije, održan je izuzetan koncert edukativnog karaktera, sa predsatvljanjem pomenutih instrumenata i izvođenju muzičkih dela na njima. Gošća na klaviru izvodila je dve Šopenove kompozicije.

U toku koncert deca su interaktivno učestvovala u komunikaciji sa izvođačem Nebojšom Burićem, koji pored sviračkog dara poseduje izuzetne pedagoško-motivacione kvalitete…Oduševljenje publike za vreme i posle koncert bilo je veliko.Deca su ushićeno odlazila sa koncerta,kao i ostala publika.

Izgledalo je da im je skoro sat i po vremena prošlo u jednom dahu i da su koncerti ovakvog tipa krajnje poželjni, pogotovo deci.

Organizatori ovog koncert, KPZ i ŠOMO u Kuli, sa zadovoljstvom su ispratili čitav tok ovog izuzetnog događaja.

Foto galerija

Comments are closed.