Izdvojeno odeljenje naše ŠOMO-e u Crvenki

Upis prvaka u ŠOMO Kula
13. maja 2020.
Prijemni ispiti
27. maja 2020.

Izdvojeno odeljenje naše ŠOMO-e u Crvenki

U četvrtak  14.05. stiglo je rešenje o verifikaciji Izdvojenog odeljenja naše  ŠOMO-e  u Crvenki. Naime,naš dugogodišnji pokušaj da zainteresovanim učenicima OŠ“Vuk Karadžić“ u Crvenki obezbedimo izučavanje osnovnog  muzičkog obrazovanja u njihovom mestu stanovanja konačno je urodio plodom.

ŠOMO je svu potrebnu dokumentaciju zajedno sa zahtevom za verifikaciju poslala na adresu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nac.manjine – nacionalne zajednice krajem februara ove godine i obzirom na to da je ispunila sve potrebne uslove za rad Izdvojenog odeljenja u prostorijama OŠ“Vuk Karadžić“u Crvenki, tu verifikaciju je i dobila.

Inicijativa je krenula krajem 2019. godine od 24 roditelja učenika OŠ“Vuk Karadžić“u Crvenki, koji su se obratili Savetu roditelja osnovne škole a Savet roditelja je istu inicijativu i molbu poslao Školskom odboru ŠOMO u Kuli. Na sednici ŠO-a naše škole jednoglasno je doneta odluka o pokretanju postupka za otvaranje Izdvojenog odeljenja ŠOMO u Crvenki.

Pored odličene saradnje sa direktorom OŠ “Vuk Karadžić“u Crvenki, Natašom Đerić, koja je svesrdno učestvovala u svemu što je bio zadatak OŠ-e u ovom poduhvatu, ŠOMO je podržana i od lokale samouprave:načelnice društvenih delatnosti, Dragane Potpare, predsednika opštine Kula ,Damjana Miljanića, a naročito od strane lokalnog prosvetnog inspektora, Zorana Rakića, koji je inicijativu obe škole od samog početka podržao bez rezerve i time nam  dao vetar u leđa da ovaj naš višedecenijski san i ostvarimo. Na obostrano zadovoljstvo obeju škola a posebno učenika OŠ“Vuk Karadžić“ u Crvenki ovo odeljenje će početi s radom od septembra 2020. godine. Do tada je predviđen prijemni ispit i upis budućih učenika u kulsku ŠOMO a Izdvojenog odeljenja u Crvenki.

Budućim učenicima ŠOMO, Izdvojenog odeljenja u Crvenki, želimo srdačnu dobrodošlicu u našu ŠOMO-e!

Comments are closed.