Издвојено одељење наше ШОМО-е у Црвенки

Упис првака у ШОМО Кула
13. maja 2020.
Пријемни испити
27. maja 2020.

Издвојено одељење наше ШОМО-е у Црвенки

У четвртак  14.05. стигло је решење о верификацији Издвојеног одељења наше  ШОМО-е  у Црвенки. Наиме,наш дугогодишњи покушај да заинтересованим ученицима ОШ“Вук Караџић“ у Црвенки обезбедимо изучавање основног  музичког образовања у њиховом месту становања коначно је уродио плодом.

ШОМО је сву потребну документацију заједно са захтевом за верификацију послала на адресу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и нац.мањине – националне заједнице крајем фебруара ове године и обзиром на то да је испунила све потребне услове за рад Издвојеног одељења у просторијама ОШ“Вук Караџић“у Црвенки, ту верификацију је и добила.

Иницијатива је кренула крајем 2019. године од 24 родитеља ученика ОШ“Вук Караџић“у Црвенки, који су се обратили Савету родитеља основне школе а Савет родитеља је исту иницијативу и молбу послао Школском одбору ШОМО у Кули. На седници ШО-а наше школе једногласно је донета одлука о покретању поступка за отварање Издвојеног одељења ШОМО у Црвенки.

Поред одличене сарадње са директором ОШ “Вук Караџић“у Црвенки, Наташом Ђерић, која је свесрдно учествовала у свему што је био задатак ОШ-е у овом подухвату, ШОМО је подржана и од локале самоуправе:начелнице друштвених делатности, Драгане Потпаре, председника општине Кула ,Дамјана Миљанића, а нарочито од стране локалног просветног инспектора, Зорана Ракића, који је иницијативу обе школе од самог почетка подржао без резерве и тиме нам  дао ветар у леђа да овај наш вишедеценијски сан и остваримо. На обострано задовољство обеју школа а посебно ученика ОШ“Вук Караџић“ у Црвенки ово одељење ће почети с радом од септембра 2020. године. До тада је предвиђен пријемни испит и упис будућих ученика у кулску ШОМО а Издвојеног одељења у Црвенки.

Будућим ученицима ШОМО, Издвојеног одељења у Црвенки, желимо срдачну добродошлицу у нашу ШОМО-е!

Comments are closed.